Effective Ads

banneruitwisseling

banneruitwisseling

Een banneruitwisseling ofwel bannerexchange is op zich een goede manier om aan bezoekers op een website te komen. Een bannerexchange werkt als volgt:

1. U maakt een banner in een voorgeschreven formaat (meestal 468 x 60 pixels) of laat die maken. Deze banner plaatst u ergens op het internet

2. U schrijft zich in op een bannerexchange, u geeft dan aan waar de exchange-software uw banner kan vinden en ontvangt in ruil een aantal regels html-code die u op uw eigen website opneemt op de plaats waar u de banners hebben wilt.

3. Elke banner exchange werkt met een ratio. Heeft de exchange van uw keuze bijvoorbeeld een ratio van 3 op 2 dan wil dat zeggen dat voor elke drie willekeurige banners van anderen die op uw site vertoond worden, uw banner twee maal op de site van anderen zal verschijnen. Het mag duidelijk zijn dat er dus wat ruimte overblijft. Dat wordt gebruikt door de beheerder van de exchange voor eigen gebruik of om banners te verkopen aan mensen die wel graag mee willen doen maar geen zin hebben om banners op de eigen site te plaatsen.

4. In principe bent u hiermee klaar. Mocht u wel deel willen nemen maar geen banner op uw site willen hebben dan kunt u gebruik maken van een betaalde mogelijkheid. U betaalt dan een gering bedrag per vertoning van uw banner of iedere keer als er iemand op geklikt heeft. Dat is afhankelijk van de mogelijkheden die de exchange biedt.

Belangrijk bij de keuze van een bannerexchange is dat deze actief is in uw doelgroep maar niet daarbuiten. Niets is zo irritant als een banner op uw website die helemaal niets te maken heeft met het onderwerp van uw site. Dit probleem doet zich vooral voor bij bannerexchanges die algemeen zijn opgezet.

Omdat ook de beheerders van de exchanges dit wel herkennen zijn er vaak bepaalde pools of groepen websites met een bepaald onderwerp waar u uw site bij aan kunt melden.

Maar ga nooit in zee met een algemene bannerexchange. Dat geeft nauwelijks resultaten maar zorgt voor een enorme vervuiling van uw websites met totaal irrelevante banners. Sterker nog, banners kunnen klanten afstoten. Niemand zit te wachten met onduidelijke erotisch getinte reclames op zijn restaurant site.

Onze bannerexchange komt in het 4e kwartaal van 2015 in bedrijf.