e-Gulden als betaalmiddel

Geschatte leestijd: 4 minuten

e-Gulden als betaalmiddel gebruiken in een paar minuten

e-Gulden als betaalmiddel
Leest u liever niet achter het scherm? klik hier voor een PDF. Download deze en print hem uit om de tekst te lezen waar u maar wilt

Het eerste dat u nodig hebt om e-Gulden (ook wel EFL naar de officiële codering) als betaalmiddel te gaan gebruiken is een zogenaamde EFL.NL portemonnee.

Die haalt u simpel op door even hier  te klikken.  Maar waarom zou u dat doen?

  • De download van de EFL.NL portemonnee verplicht tot niets.
  • De portemonnee Is volkomen gratis.
  • U hoeft helemaal niet te vermelden wie u bent.  Het interesseert ons niets.
  • U geeft geen e-mailadres op en  U ontvangt dus geen reclame. Waar zou het heen moeten?

Maar, zeggen “echte Nederlanders” dan: “Waar leven jullie dan wel van?”

Simpel, e-Gulden is een community. En heeft dus geen winstoogmerk. De community draait volledig draait vrijwilligers. Wat moet die community  met winst? Kortom, de community behoeft er niet van te leven. Dus dan kan er veel.

Gewoon even proberen zonder risico of verplichtingen

Geen enkele reden dus om e-Gulden  niet gewoon te proberen. Over een paar jaar weet u niet anders meer dan dat u  e-Gulden als betaalmiddel kunt gebruiken.

Maar bekijk eerst nog even onderstaande plaatjes die aangeven wat u nu even gaat doen. En dat is niet zo heel veel zoals u hieronder ziet.

Als u direct naar de EFL pagina gaat dan ziet u dit.

e-Gulden als betaalmiddel | egulden startscherm
U klikt op het wieltje in de tweede kolom. De eerste kolom mag u nog even vergeten. Dan krijgt u het volgende scherm dat hier onder staat afgebeeld.

Waar aangegeven moet u even een paar zaken  aanklikken en u moet een mooie naam voor uw portemonnee bedenken.

Uw voornaam kan uw rekeningnummer worden!

Met een beetje geluk is u uw voornaam nog vrij. En dan kan de gehele wereld u voortaan via uw voornaam betalen. Leuk toch?

e-Gulden als betaalmiddel | EFL.NL portemonnee met toelichting

De paar onpersoonlijke gegevens die u even in moet vullen

Hieronder staat van elk vakje een korte beschrijving. Overal waar u even moet klikken vindt u ook een uitgebreide beschrijving. Soms staat dat u er mee kunt wachten.   Dat klopt, dat komt wel als u zich iets verder in de boeiende  wereld van cryptogeld verdiept hebt. Om e-Gulden als betaalmiddel te hanteren hebt u eigenlijk op dit moment geen verdere kennis nodig

Nog even in gewone tekst:

Klik op de link. Of ga naar https://efl.nl

Dan zie je daar een oranje portemonnee. Dit is jouw portemonnee. Maak eerst  de portemonnee voor jezelf actief. Dat doe je door op het wiel-icoon te klikken. Loop de instellingen stuk voor stuk even door. En vul in wat nodig is volgens de instructies hieronder.

Die instellingen van de portemonnee zijn:

Pukcode:
Dit is een persoonlijke herstelcode, lees de aanwijzingen goed door en volg deze exact op. Zorg ervoor dat je deze Pukcode niet kwijt raakt

Naam
Je kan hier invullen wat je wilt, het handigste is, dat je hier een kort woord gebruikt. Wanneer je hier, je voornaam invult dan heb je een portemonnee met je eigen naam.  Mits je naam is nog niet eerder gebruikt is, natuurlijk.  Is je naam al in gebruik, vul dan iets in wat op jou betrekking heeft. Of voeg je achternaam toe.

Rekeningnummer
Activeer hier je rekeningnummer.  Je hoeft het verder niet te onthouden . Wel  kan het in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijvoorbeeld als je geld uit een ander soort portemonnee wilt ontvangen.

Koppeling met kluis
Hoef je nu nog niet in te vullen. Dat komt nog wel.

Saldo-drempel
Werkt samen met je kluis, die hoef je ook nu nog niet in te vullen

Pincode
Vul hier een code in die je echt niet vergeet. Want pincode kwijt is portemonnee kwijt Om fouten te voorkomen, wordt er na het invoeren nogmaals een bevestiging gevraagd.

E-gulden kopen
Kopen van EFL verloopt via een tussenpartij (Bitonic). Bedragen tot 50 Euro vereisen geen enkele registratie en verlopen via het bekende Ideal.

En nu aan de gang

Zo, dat waren de instructies: Om nu aan de gang te gaan met e-Gulden als betaalmiddel klikt u eerst

[HIER]

Hebt u een portemonnee aangemaakt dan kunt u een paar welkomst EFL aanvragen door de door u gekozen naam op te geven en op [versturen] te klikken.Ook door vriend van e-Gulden  te worden (klik [hier] ) kunt u wat extra EFL ontvangen. Check ook de pagina van de stichting e-Gulden foundation. Want vaak zijn er extra mogelijkheden te vinden om e-Guldens te bemachtigen

Nog even over uw privacy

Want is u trouwens nog iets opgevallen?

  • Namelijk dat u helemaal geen persoonlijke gegevens hebt opgegeven?
  • En geen bank- of rekeninggegevens?
  • Geen gebruikersnaam plus password?
  • Zelfs geen emailadres?

Dat is het mooie van e-Gulden als betaalmiddel.  De beveiliging is zo goed dat dit allemaal overbodig is.

En e-Gulden het beschermt op die manier natuurlijk uw privacy op een geweldige manier.