Imocca

Wat is Imocca?

Kunst verkopen in een galerie heeft naast de leuke en positieve kanten een paar opvallende nadelen: Het is altijd maar voor korte duur. Je moet alles goed verpakken . Je moet het werk er naar toe brengen of transport regelen. En een paar weken later alles weer inpakken en weer (laten) halen. Veel gedoe, beschadigingsrisico, dure verzekeringen,  waar natuurlijk lang niet iedereen zin in heeft.

Het zou eigenlijk een stuk gemakkelijker zijn als je alleen de verkochte werken moest verpakken om ze naar de koper te verzenden, nietwaar?

Maar de mensen die in de galerie komen bekkijken de werken echt op ware grootte. Een enorm voordeel. En of we het nu leuk vinden of niet, kunstvormen als schilderijen komen op internet absoluut niet uit de verf. Een plaatje van een paar vierkante centimeter kan nooit een vervanger zijn van het ter plaatse bekijken van een schilderij van één bij twee meter met een overweldigende schoonheid waar op een website niets van terug te vinden is.

Een website op internet is leuk als een soort uitgebreid visitekaartje van een kunstenaar waarop een overzicht te geven is wat deze in de loop der tijd heeft gemaakt. Een website kan echter nooit het werk in volle glorie laten zien. Het enige echte voordeel van internet is dat je werk zonder extra moeite over de gehele wereld kunt tonen. De kans dat je op een andere online galeriesite dan Imocca iets gaat verkopen is te verwaarlozen.

En dan nog het belangrijke punt: Een koper zal nooit een idee krijgen hoe een werk bij hem thuis of waar dan ook aan de muur zal staan. En of dat kunstwerk daar tot zijn recht zal komen. Of zoals sommige kunstbarbaren zeggen: “Of het wel bij de vloerbedekking en de gordijnen past”.

Imocca ! rela size art We waren ons bij galerie Mocca terdege van dit grote probleem maar bewust en zijn daarom begonnen met het real size art” project dat het voor iedereen mogelijk maakt om kunstwerken op ware grootte te tonen. En, heel belangrijk, dat vertonen kan waar dan ook ter wereld. Van Pieterburen tot Ulan Bator. Van Aalsmeer tot Sidney. Van Spitsbergen tot Kaapstad.

En dat alles zonder noemenswaardige kosten, reistijden en dergelijk ongemak.

“REAL SIZE ART” is in feite de ultieme oplossing voor wie kunst wil verkopen. De mogelijkheden zijn letterlijk onbegrensd. En het is simpel en goedkoop.

Het enige nadeel, althans zo werd dat door velen ervaren, was dat je je website er iets voor aan moet passen. Dat is vrijwel altijd een minutenkwestie maar dat weerhoudt veel webdesigners er niet van om daar een gepeperde rekening voor te sturen. En niet iedereen waagt zich er nu eenmaal zelf aan een ingreep in zijn website.

galeriemoccaDaarom hebben we naast onze galerie Mocca op de Vischmarkt in Harderwijk nu ook Imocca in het leven geroepen. Een unieke online galerie, gebaseerd op het vertonen van kunst op ware grootte. Imocca maakt het voor iedereen mogelijk om kunst te exposeren en te verkopen. Daarbij worden alleen kosten gemaakt als het kunstwerk daadwerkelijk wordt verkocht. Dat de Imocca website en de kunstwerken erop op alle mogelijke manieren gepromoot gaan worden spreekt uiteraard voor zich. Uw werk wordt (roulerend) zichtbaar op rond de 10.000 op kunst en beleggen gerichte webpagina’s. Dus midden in de doelgroep.

En ook wij hebben er een financieel belang bij dat uw werk verkocht gaat worden. Verkoopt u niets dan werken wij ook voor niets…

Weet u nog nadelen te noemen van kunst verkopen via Imocca? Wij verder niet.

Mocht u een bezwaar bedenken, geef het door via de contactpagina en dan lossen wij het op.

De voordelen van Imocca voor een kunstenaar op een rij

Je kunt zelf je prijs bepalen en eventueel later bijstellen

Je werk wordt wereldwijd aangeboden

Mogelijke kopers, waar ook ter wereld, kunnen je werk op hun tijd en hun plaats op het werkelijke formaat beoordelen

Uitgebreide promotie op allerlei manieren.

Vergroting van naamsbekendheid via uitgekiende zoek en vind strategie

Wil je toch zelf aan extra promotie doen? Bijvoorbeeld vanaf je eigen website? Ga je gang. Dat kan gewoon. Wij zorgen op verzoek voor de geschikte code voor een verwijzing.

Zeer lage kosten die zich pas voordoen nadat het werk verkocht is

Nauwelijks tot geen werk of andere inspanning nadat je het werk hebt ingeschreven.

Imocca is bedoeld voor kunstenaars die verkopen willen.

Wilt u alleen uw werk laten zien dan leent Imocca zich daar niet voor.

Procedure en voorwaarden

de gang van zaken rond verkopen bij Imocca is de simpelheid zelve. U stuurt een foto via email, facebook, wetransfer, dropbox of andere manier naar ons toe. Daarnaast stuurt u de afmetingen en uw verkoopprijs. Na enkele dagen krijgt u een bevestiging dat uw werk online staat. Uiteraard kunt u dan nog wijzigingen aangeven.

Als er zich een koper heeft gemeld ontvangt u instructies aan wie u het kunstwerk moet leveren. U handelt de levering en betaling van het werk aan de koper verder zelf af. Imocca heeft daar geen bemoeienis mee en gaat daar niet tussen zitten. Ook regelen we geen transport en dergelijke.

Kosten

Bij verkoop via Imocca bent u een bedrag van 10% van de op de site vermelde verkoopprijs van het werk zoals dat op de Imocca-website staat aan galerie Mocca verschuldigd om onze kosten te dekken. Hiervoor ontvangt u een btw-factuur via email.

Hebt u een kunstwerk op Imocca staan en haalt u het er binnen drie jaar zelf weer af, dan is een bedrag van 10 euro administratiekosten verschuldigd, omdat dit verwijderen normaal gesproken alleen zal gebeuren na verkoop van het werk. Deze verwijderkosten gelden niet als een kunstwerk op Imocca is terechtgekomen na een expositie in galerie Mocca.

Alle prijzen zijn excl. 21% BTW

Door deel te nemen verklaart u zich akkoord met deze paar geringe voorwaarden.

Nog vragen? Stel ze via het contactformulier of bel even met Jan op 0613475287