Effective Ads
19feb/180

Posters A0 / A1 formaat om op te plakken

Posters A0 / A1 formaat

Posters zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ze maken er eigenlijk min of meer deel van uit. Dat zorgt er voor dat posters worden gezien, al dan niet onbewust. Hierdoor kan er toch onbewust een vorm van herkenning kan ontstaan. Dat maakt posters zeker geschikt voor het opbouwen van een stukje naamsherkenning

posters op een wildplakzuil aan de haven in Lisse

Grote posters plakken is heel gebruikelijk in de verkiezingsperiode als lijsttrekkers van politieke partijen hun loze beloften ergens kwijt moeten. Gemeentes zorgen voor borden, de ijverige partijleden zorgen voor plaksel en posters. Maar wat doen we buiten de verkiezingsperiode?  En hoe maken we er doeltreffende reclame mee?

Maar gelukkig bieden veel gemeentes mogelijkheden buiten de verkiezingsperiodes om. Vaak heeft deze gemeentelijke voorziening een benaming zoals een wildplakbord, een wildplakzuil en dergelijke.

 

posters op A0 formaat op een kastje van een nutsbedrijf. Vermoedelijk minder legaal
 

Bouwplaatsen

Een geliefd doelwit van wildplakkers zijn de houten schuttingen die aannemers gebruiken om een bouwplaats af te schermen. Op deze schuttingen zijn vaak tientallen posters aan te treffen. Dit is een redelijk geaccepteerde plaats om deze folders aan te brengen.

Illegale plakplaatsen

En hoewel het niet mag zijn de kastjes van de nutsbedrijven, transformatorhuisjes en dergelijke ook vaak het doelwit van wildplakkers.  Het is dus niet toegestaan. Doet u het toch dan zal dat eerder negatief uitstralen op de reclamecampagne of op het adverterende bedrijf. De adverteerder zet zich neer als bedrijf dat zich niet aan de regels houdt. Dat is  misschien voor het ene bedrijf iets minder schadelijk dan voor het andere. Maar veel bedrijven hebben wel degelijk een serieus verhaal. Associatie met dubieuze manieren van reclame maken is dus zeer zeker NIET niet aan te raden.

Niet-representatieve plakplaatsen

Ook op dichtgetimmerde panden treffen we ze vaak aan. In het algemeen zal dat niet een echt representatieve omgeving zijn. Het is dus aan te raden om ook hierbij weer duidelijk goed kijken waar u de posters voor gaat gebruiken.

Posters laten maken

.Dit soort grotere posters kunt u het beste laten maken bij gespecialiseerde bedrijven. De kosten per stuk zijn zoals bij veel drukwerk afhankelijk van de oplage. De prijs per poster zakt dan snel. Ook hier levert een zoekactie op internet al snel een groot aantal adressen op. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van speciaal, gemakkelijk weer te verwijderen papier .

Dit papier is voor de gemiddelde particulier ook niet zomaar te krijgen. Om over het aanbrengen van de afbeelding maar helemaal te zwijgen.  Dat is in het algemeen toch wel werk van specialisten. Al is het maar om te voorkomen dat uw dure posters  in de bagger op de grond komen te liggen.

Het vraagt investering maar kan effectief zijn

Kijk rond in het gebied waar u wilt adverteren. Heeft u de mogelijkheid om wat flinke posters kwijt te raken dan is het zeker te overwegen. Opvallen doen ze in het algemeen wel. Het vraagt wel enige investering. Dus waarschijnlijk is het beter om niet één product op deze manier te promoten. Beter is om meerdere producten op één poster te verwerken.

Een beetje handige kunstenaar kan dit waarschijnlijk voor een gering bedrag op een opvallende manier voor u regelen. En anders kunt u ook eens kijken op een website als fiverr.com. Hier wordt tegen een redelijke vergoeding vaak opmerkelijk goed werk geleverd.

Uitbesteden is prima mogelijk

Er zijn ook bedrijven die u het plakwerk en alles er om heen uit handen nemen. Vaak hebben ze namen als "de wildplakkers" of een variant op deze naam. Google weet alles.

Slechts enkele posters nodig?

Overweeg dan eens om zelf een A0 of A1poster te maken van een aantal A3 of A4 formaten. Die zijn gemakkelijk te verwerken en op een kopieerapparaat of met een printer aan te maken. Als we elke kleine print van een QRcode voorzien dan hebben we al heel snel iets gerealiseerd wat werkt. Relatief duur maar voor een zeer kleine oplage goed te overzien

Zegt het voort

Denkt u dat deze suggestie bruikbaar is voor het verspreiden van reclame? Klik dan even op onderstaande buttons om dit aan te geven. Dan heeft een collega er ook nog iets aan.

Meer suggesties met posters?

Kijk voor suggesties ook eens bij